şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Batı Karadeniz Turu 2. gün


2. gün Zonguldaktan çıktıktan sonra yol üstündeki Filyos kalesine uğradık.Çaycuma ilçesindeki Filyos'ta yer alan Filyos Kalesi (Filyos Kalesi), deniz manzaralı bir burnun üzerindedir. Romalılar tarafından inşa edildiğine inanılıyor. Manzara dışında ilgi çekici çok bir şey yoktu açıkçası. Sadece bir kaç lahit taşının üzerinde bulunan yazılar ilgi çekiciydi. Vaktiniz varsa uğrayıp kısa bir tur atabilirsiniz.


devamını oku>>

Batı karedeniz Turu- 1. Gün


Bu bayram değişik bir şey yapalım dedim ve  ani bir kararla Batı Karadeniz turuna çıktık. Hem biraz kalabalıklar Ege’ye, Akdeniz’e akarken daha sakin bir güzergaha gidelim istedim. Hem de daha serin bir hava tercihi etkili oldu bu rotada. 

İlk durağımız: Zonguldak. Hem yeşilin hem de mavinin en güzel tonlarını bir arada görebileceğiniz bu şehir, Batı Karadeniz turumuzun başlangıç noktası oldu.



devamını oku>>

Hayat Kısa


Hayatın koşuşturmasında, bazen durup nefes almak ve sahip olduklarımızın değerini bilmek zor olabiliyor. Ama işte tam da bu noktada, Mine Urgan’ın sözleri aklıma geliyor: “Ben sahip olduklarımın tadını çıkarmayı öğrendim. Hayatta hep daha fazlasını istemek yerine, elimde olanların kıymetini bilmek bana huzur veriyor.” Bu söz, bize ne kadar değerli bir hatırlatma sunuyor, değil mi?

Hepimiz zaman zaman daha fazlasını isteme tuzağına düşeriz. Daha iyi bir iş, daha büyük bir ev, daha çok para… Ama gerçekten huzuru getiren şeyler bunlar mı?  Küçük şeylerin, basit mutlulukların kıymetini bilmek, hayatı daha yaşanılır kılıyor.


devamını oku>>

 
Ziptime