şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Uzak Modernite Yakın Taş Devri

Dolmuşta yer verme cinayeti 29.10.2010 - Hürriyet

Ulus ile Etimesgut arasında çalışan dolmuşta yaşlı kadın yerine genç kıza yer verilmesinin ardından çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Yakalanan iki zanlı tutuklandı.


İngiltere bu rezaleti konuşuyor 26.10.2010 - Hürriyet

İngiltere’deki bir çiftlikte göçmen çocukların tarım işçisi olarak çalıştırıldığının ortaya çıkması, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu çocuk kaçakçılığı sorununun vahim noktalara geldiğini gösterdi.Tarlada çalışan çocuklardan biri henüz 9 yaşında.12 yaşındaki bir kız çocuğunun da hamile olduğu anlaşıldı.

2 çocuk annesi evinde öldürüldü 02.11.2010 - Hürriyet

GAZİANTEP'te internet kafe işleten 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Nurgül Doğan evinde saldırıya uğradı. Bıçaklanarak ağır yaralanan Doğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, polis çevredeki bir güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye aldı.



Üçüncü sayfa haberlerini her okuduğumda sanki taş devrinde mi yaşıyorum ya da habere konu olanların insanlıktan nasbini almamış mı diye kendime soruyorum. Her ne kadar insanoğlunun şiddet taraftarı, doğanın en tehlikeli varlığı olarak pek kabul edemesem de, hayatı gözleyen birisi olarak bunda yanıldığımı üzülerek görüyorum. Bu haberlerin sanırım çok az bir kısmı bizlere ulaşıyor. Üçüncü sayfalara yansımayan o kadar çok vaka var ki...

Öte yandan Darwinci kuram yaklaşık 150 yıl kadar önce şunu işaret etmiş:

"Doğal seçilim : Çevre koşullarına en iyi uyum sağlayan canlılar en fazla ürerler ve bunun sonucu daha az uyum sağlayanlar yaşam alanlarından itilirler. Uyum sağlama açısından ne avantajlı ne de dezavantajlı olan değişiklikler bu süreçte etkilenmezler."

Güçlünün oyun alanında zayıf kenara itilir. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, hayvanlar ve doğa oyun alanında işi yoktur. Varlığını sürdürme isteği biz insanlar için diğerine saldırmak ve ortadan kaldırmak değildir. Ama nedense, sigortası atan ve bir kaç tahtası eksik olan biri diğerini yok etmeye endekslenmiş durumda... Neden?

Çünkü güçlü benim!
Çünkü benim sözüm geçer!
Çünkü ben İNSANIM!

Halbuki ideal ortamda ortayı bulmak, mutlu ve huzurlu yaşamak varken, nedir ki derdimiz?

Hem kim haklı kim haksız düşünmeden, bu denli güç denemeleri uygulamak kimin haddine?

Hangisi bize daha yakın ya da uzak?
Ya da biz hangi devirdeyiz acaba?

Hiç yorum yok:

 
Ziptime