şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Elektrikli Otomobiller

OTOMOBIL teknolojisi her geçen gün daha da ileriye gidiyor.. Benzinli otomobiller, dizel motorlu araçlar, hibrid motorlar derken sadece elektrik ile çalışacak arabaların üretimine geçildi. Peki bu teknolojik gelişmelerin altındaki ana neden Dünya'daki hammaddelerin yakın bir gelecekte tükenecek olmasından dolayı mı, yoksa gerçekten çevreye daha az zarar vermek, doğayı korumak için mi?

Fransa'da RENAULT bu konuya çok önem vermekte ve bu konuda büyük gelişmeler sağladı. Elektirikli motor ile çalışan yeni gamını tüm dünyaya duyurdu. Bunlardan Renault Fluence Bursa'daki otomobil fabrikasında üretilerek tüm Dünya'ya pazarlanacak. Hatta üretilen prototip bir aracın testi Bursa'dan Antalya'ya kadar gidilerek yapıldı. Son otomobil Fuar'ında Ağaoğlu kendi çalışanlarında kullandırmak üzere 500 adet Renault Fluence siparişi verdi.

Bu otomobiller henüz 140-160 km.'lik menzile sahipler ve saatte en fazla 120-140 km. yapabiliyorlar. Yakın bir tarihte belki menzilleri daha da artarak normal bir benzinli aracın bir depo ile aldığı yol kadar olacak. Bu otomobillerin kullanımı için altyapının, yani şarj istasyonlarının ülke genelinde kurulması gerekiyor. Bir arabanın şarjı duyduğuma göre 5-6 dk. içerisinde tamamlanabliiyor.

Devlet bu araçların günlük hayatta kullanımı için gerekli altyapıyı sağlamalı, fiyatları normal bir araba kadar olacak bu araçları kullandırmaya teşvik etmeli, bu araçlarda ÖTV'yi çok düşük tutmalıdır.

Tabi ki elektrik enerjisi bu durumda çok büyük önem kazanacaktır.. Her bir tarafı akarsularla dolu ülkemizde elektrik üretebilmek sorun olmamalı, hatta en az bir nükleer enerji santralimizin olması gerekir.

Hiç yorum yok:

 
Ziptime