şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Google 3D Hayvanlar




Google'dan hoş bir yenilik. Google kendi ürettiği Pixel cihazlarda kamera da kullanılmak üzere AR(Artırılmış Gerçeklik) çıkartmalarını şubat 2018'de tanıtmıştı. Bu sayede kullanıcılar hayvanları ve nesneleri 3D(3boyutlu) görüntüleyebiliyordu. Fakat bu özellik sadece Google ürünlerinde kullanılabiliyordu.
Güzel haber ise iPhone ve android cihazlarda 3D hayvanlar, gezegenler  özelliğinin kullanıma sunulması. Diyeceksiniz ki kullanıma sunduda da ne olacak! Aslında evde kaldığımız bu dönemde özellikle ebeveynlerin çocukları ile hoş vakit geçirmesine yardımcı olacağına eminim. Salonun ortasında bir kaplan veya bir penguen ile yan yana olmak eğlenceli olacaktır eminim.





Gelelim bu işi nasıl yapacağınıza. Eğer telefonunuzun AR özelliği varsa,  iPhone kullanıcıları için  iOS 11 veya daha yeni bir sürüm, Android kullanıcıları için de 7.0 ve sonraki sürümlerde sorunsuz görüntüleyebiliyorsunuz.

Daha sonra telefonunuzda tarayıcıyı açıp(web browser) www.google.com yazıyorsunuz. Gelen sayfada görüntülemek istediğiniz hayvanın adını yazıyorsunuz. Örneğin aslan. Eğer telefonunuz yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip ise gelen sayfada  aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim 3D göster'i tıklamanız yeterli olacaktır.



Uygulama daha sonra, iPhone’da kamera izni isteyecek, izin verdikten sonra, Google 3D hayvanı cihazınıza indirebilirsiniz. Kamera arayüzü sizden cihazı sürekli hareket ettirmenizi isteyecektir. Daha sonra istediğiniz hayvan(aşağıda listesini veriyorum) ile fotoğraf çektirebilirsiniz. Ayrıca gezegenler ve insan iskeletinide kulanabilirsiniz aynı yöntemle.

*Kullanabileceğiniz hayvanlar

Alligator
Angler fish
Brown bear
Cat
Cheetah
Dog
Labrador Retriever
Pug
Rottweiler
Duck
Eagle
Emperor penguin
Giant panda
Goat
Hedgehog
Horse
Lion
Macaw
Octopus
Racoon
Shark
Shetland pony
Snake
Tiger
Turtle
Wolf

*Gezegenler(NASA objects)
Mercury
Venus
Earth
Mars
Jupiter
Saturn
Neptune
Uranus
Pluto

*İnsan iskeleti (Human skeleton)

Hiç yorum yok:

 
Ziptime