şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Ata Dedem Fatih Sultan Mehmet Han'a

Ey koca Fatih asırlardan sonra geri gelsen, ayağı dikilip yedi tepeli şehrine tekrar bir baksan,yüreğinde o sevdayı, o çoşkuyu bulurmusun tekrar ?
Bir gece yine tedbili kıyafet süzülsen canım istanbula,dolaşsan miski ammer kokunla irin akan bu şehrin sokaklarında, karadan gemiler yürütürmüsün yeniden ?
 Bir zamanlar ihtişamla beyaz atının üstünde, hocan Akşemseddinle girdiğin o kapıdan asırlar sonra yeniden girsen, karşında konstantinapolisliler yerine istanbullular olsa ve seni reddetseler kocaman  bahaneleriyle(Demokrasi,Cumhuriyetten Öncesi Bilmezük vb.) yine dört nala sürermisin atını denize ?

Ah o gözümün nuru emanetini parsel parsel peşkeş çekseler "Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim" dediğin ağaçlarını teker teker kesseler birde herkesten çok sahiplenseler, sevseler sırtanda taşırmısın o taşları boğazkesene yeniden ?

Bilmem neyin eksik Napolyon Bonoparttan,Büyük iskenderden,Kral Şarklenden... Yoksa bu millete fazla gelen imanın ve itikatin mi ? Yoksa at sırtında geçirdiğin ömrün mü ?

"istanbul mutlaka fethedilecektir.Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur."

Mekanın cennet olsun.

Tarihe Not: Herkes tarihinde bir sayfa ararken, sadece birilerinin anlamsız sahiplenmesi ile koskoca mirasın üstünde tepinmek, çatışma ortamına onları sürüklemek niye ? Bu koskoca tarihi bir kenara iteceğimize ya da bu tarihle avunmak yerine gerçek anlamda sahip çıkacağımız ve ülke olarak geleceğimize şekil verirken,arkamıza dönüp bir bakmayı akıl edeceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle..


Hiç yorum yok:

 
Ziptime