şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Duyuyorsun Değilmi ?


Hazır değildik abi ansızın çekip gitmene.Her ölüm gibi bu da çok erken oldu."Anlıyorsun Değil mi ?"
Bu aralar "havalar ayaz mı  ayaz. Ellerimiz çeplerimizde! Bir türkü tutturmusuz "duyuyorsun değil mi ?
Annem "Nane limon kabuğu bir tutam zencefil bir güzel kaynasın" diyor sence işe yarar mı ?

Abi bu aralar ülke gündemi çok karışık şikeydi,krizdi  "ali yazıyor veli bozuyor" yine."Üzülsek neye yarar !"

Çok karmaşık günlerdeyiz dedim ya, toplum olarak  bölündük iyice.artık ilk söz olarak "Hemşerim memleketin nire" deniyor."Gelin hep beraber anlaşalım .Zaten paramparça olmuş dünyamız.Daha fazla kesip bölmeye hiç gerek yok" diyen yok.



Kesin biliyorsundur ama abi dünya bildiğin dünya hala.Ufak tefek sorunları yok değil,ısınıyor sürekli ,küresel ısınma denen illetin ızdırabını çekiyor zavallım.Bitki ve hayvan türleri yok oluyor,buzullar eriyor falan fıstık dedim ya ufak tefek sorunlar.
insanlar diyeceksin ki  onlardan da fazla bir şey  kalmadı.Öyle bir  "dünya ki haklı haksız karışmış." Herkes günü kurtarmanın peşinde ilk önce doğanın canını okuduk el birliği ile,sonra insani erdemlerin.Herkes paranın gücün peşinde.Ölümler,katliamlar,tecavüzler,kalleşlikler.Diyeceksin ki;"altı üstü beş metrelik bez için" değer mi ? " Bir gün duyarsın elbet Dıral Dede'nin düdüğünü"

Teknoloji senden sonra dahada gelişti.Sosyal medya diye bir şey çıktı oturduğumuz yerden her türlü sosyal ihtiyacımızı hallediyoruz."Tüm eski dostlarımdan bir haber yolla" diyoruz facebook amcaya artık.Bazılarına "Seni çok çok özledim Arkadaşım eşşek" dememize rağmen geri dönmüyor adiler.Ama hiçbiri dizdize oturmanın tadını vermiyor.



Kadın-Erkek ilişkileri artık daha iyi.ten uyumu ilk şart.Yani "ademoğlu kızgın fırın havva ana mercimek" .Birde süper sonic hızla evlenenler var."Kara sevda kara sevda dedikleri daha  ne olabilir ki" ile başlayıp çok kısa süre sonra hayatlarının akışına isyan edip aynı hızla ayrılıyorlar.

Velhasıl burda genel durum budur abi.Hiç umut yok mu dersin?  Ümitliyiz elbet! "simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız.uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor.Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum "

Hiç yorum yok:

 
Ziptime