şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Yaşamak Yaşamak Dediğin Nedir Ki Ben Senin için Ölmeyi Göze Almışım !

hayat yaşamak için çok zor olsa da sevmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. insan  hiç bu kadar bencil olmamış habilden beri  bu denli eline kan bulaştırmamıştı.Onur ,sadakat  gibi tüm erdemler bir bulmaca karesinden farklı şeyler izah ederdi bir zamanlar.Söz senetti ,merhamet en büyük insani vasıftı.bunca kaybolan erdeme rağmen hainlik hep vardı!

Gazete sayfaları,televizyon  programları bir yılı dolmadan şehit olan komiser ve eşinden  bahsediyor yine her zaman ki gibi acımız büyük !Onlar içinde hayat zordu birinin yaşamına ayak uydurmak  için diğeri de peşinden koşmuştu taa Tunceliye varın siz Dersim deyin.Orda ki çocuklar ,çocuklar diyorum kürt,türk,laz vb. benzeri sıfatlar koymadan içimizde en temiz olanları  eğitmek için giden bir öğretmen.Üç kuruş için  tüm tehlikeleri göze  alarak  karanlık da bir mum yakmak için verdiği mücadeleye acımadan kurşun sıktılar.

Bütün gün kurşun nereden gelecek diye beklerken günün sonunda kısıtlı imkanlarda  yeni dünyanın eğlencesi futbolla stres atıp biraz rahatlamaktı amaçları tek problem kimliklerinde polis yazmasıydı.Türk,kürt vb etnik köken değil sadece Polis olmaları ölmeleri için yeterliydi.Komiser de bir polisti ve ölmesi gerekliydi.

Üzerlerinde silah olmayan insanları öldürmek, korkakça pusular kurmak,eroin satmak ,haraç toplamak,adam kaçırmak Şimdi bunun neresinde bir dili konuşmama,demokrasi ve ya daha fazla hak var.Bunun adı tam anlamıyla hainlik ,yavşaklık.

Kimse kendi kandırmasın demokratik haklar, yok ana dil diye.Bu kokuşmuşluğun içinde umarım birileri ellerini vicdanına koyar ve dağda padişahlığını süren kanla ,eroin , kaçakçılık,haraçla beslenen bu haramiler çetesinin kendilerinden başka hiçbir şeye hizmet etmediğini görür.Bu topraklarda gerçekten birbirimizi severek saygı duyarak yaşayabileceğimizin farkına varır.

Ayrılıklar acı olsa da ansız gelen  kurşunlar ile  birlikte ayrılmak bu dünyadan ölümsüzlükte buluşmak.Başka bir zamanda ve de  yerde buluşmanız  dileğiyle.Mekanınız cennet,ruhunuz şad olsun.!

Hiç yorum yok:

 
Ziptime