şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

13 Fidan


13 fidan , 13 anne kuzusu , annelerinin ömeri, alisi,mustafası,baranı hepimizin Mehmedi  13 fidan göklere doğru kanatlanıp gittiler.Ne için ? Belki bu yazıyı oturduğum yerden rahat rahat yazayım diye ,belki sen okuyasın diye !Belki 13 saniye televizyon ekranlarında onları analım sahte iki damla gözyaşı dökelim diye!Belki de  habura ,imralıya,vicdanlarını ve ruhlarını satmış siyasetçilere inat  bir defa daha bu ülkeyi gerçekten seven birilerinin olduğunu göstermek için kendilerini feda ettiler bu yiğit Anadolu delikanlıları.

13  fidan ateşler arasında kurşunlar arasında bu vatan için canını ortaya koyan binlerce şehidin yanına koşarak gitti.Peki biz nereye gideceğiz bu utançla?Yirmi yılda büyüttüğü evladını bayrağa sarıp yolladığınız anne,babanın içindeki yanıgını hangimiz söndüreceğiz.Yine “Vatan Sağolsun”lar lamı kalacak herşey?

Asıl soru daha kaç 13 ler olacak yetmedi mi 30 bin şehit? Yoksa binleri yüzbinlere mi katacağız?
Sorunu Türk-Kürt meselesine indirgemek günümüzde sadece minareye uydurulmuş kılıftan öteye gitmez.Kimlerin bu işte parmağının olduğu Ülkenin toparlandığı yıllarda neden tekrar bu olayların hortladığını iyice düşünmek lazım.
Bu ülkede ellerine kan bulaşanların hala demokrasiden, diyalogdan bahsetmesi ne kadar komikse dağda uyuşturucu parasıyla,kanla beslenenlerinde krallıklarını bırakıp ovaya inmesini beklemek o kadar komik.
Bu ülke üzerine tezgahlanan oyunları burda uzun uzun yazmaya gerek görmüyorum.Sadece bu coğrafya da yaşayan herkesin uyanık olması ve  bu iğrenç çarkın içinde ölen gencecik yavruların  bağrı yanık anaların ,babaların acılarına kayıtsız  kalmaması gerekmektedir.Çünkü bir gün bu yangın hepimizi yakabilir.!
Sorunun çözümü için ne yapmak lazım derseniz bilmiyorum vicdanları olmayan insanları ne durdurabilir ki?
Dip NOT:Bu yazının bir kısmını 13 askerimizin şehit olduğu gün yazmıştım.Gündemde ne kadar kalırlar diye düşündüm.Tahmin ettiğim gibi çok fazla sürmedi tepki gösterdik, saniyelik isimleri geçti, cenaze törenine devlet erkânı katıldı,hatta Üzerlerinden dolandırıcılık yapıldı vesselam unutuldu gittiler.Ama hala (bu gecede dahil) şehit haberleri geliyor canlar yanıyor !Kısacası yine Acımız Büyük...

Hiç yorum yok:

 
Ziptime