şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Facebook’ta çocuk istismarına karşı kampanya

Facebook, 500 milyondan fazla kullanıcısıyla son dönemde farkındalık kampanyaları için en faydalı platformlardan biri. Mesela Ekim ayında meme kanserine karşı kadın kullanıcıların durum güncellemelerini değiştirmeleri... Yada PETA’nın kürk için hayvanların öldürülmesini protesto amacıyla DKNY’nin Facebook sayfasında yürüttüğü kampanyalar... 
Şimdi ise Facebook’ta başka bir kampanya daha yürütülüyor. Sizin dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama kullanıcılardan bazıları profil resimleri olarak 90’larda moda olan çizgi film karakterlerinin resimlerini kullanmaya başladı.

Bu resimlerin kullanılmasının şirin görünmeye çalışmakla bir ilgisi yok, bu resimler Facebook’ta çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla kullanılıyor.

Buraya tıklayarak kampanyanın Facebook sayfasına ulaşabilirsiniz. Burada da yazdığına göre kampanya kapsamında 6 Aralık gününe kadar profil resimlerinde en sevilen çizgi film karakterlerinin fotoğrafları duracak. Amaç, çocuk istismarına dikkat çekmek ve çocukların şiddet görmesini engellemek. Kampanyayı yürüten kişi, kampanyaya destek vermek isteyenlerin profil fotoğrafları, çizgi film karakterlerinin resimleriyle değiştirmelerinin yanı sıra, durum güncellemelerini aşağıdaki resimde yazan cümle ile değiştirmelerini istiyor.
Kampanyanın hangi resmi organizasyona bağlı olduğu bilinmiyor, sayfanın açıklama kısmında kampanyanın ismi gizli bir gönüllü tarafından yürütüldüğü belirtiliyor. Bu nedenle oldukça gizemli bir kampanya. Zaten yılın sadece belli bir zamanında, çocuk istismarına karşı farkındalığı artırmak, bu işi kısıtlı bir zamanda yapmak biraz anlamsız. Mesela ABD’de Nisan ayı çocuk istismarını engelleme ayı olarak belirlenmiş durumda.

Kampanyanın ne kadar etkili olup olmadığı bir kenara, hızla yayıldığı kesin. Gerçi henüz ülkemizdeki Facebook kullanıcıları sanırım bu kampanyadan haberdar değil.

Siz, profil fotoğrafınızı değiştirir misiniz? Asıl merak ettiğim ise Facebook’ta düzenlenen farkındalık kampanyaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

 
Ziptime