şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Cloud Computing(Bulut Bilişim)

Bilgi teknolojisi hızla değişiyor ve giderek yaşamımızın her alanını daha fazla etkileyen görünmez bir katman oluşturuyor. Elektrik şebekeleri, trafik denetimi, sağlık hizmetleri, su kaynakları, gıda ve enerji ile dünyada gerçekleştirilen finansal işlemlerin büyük bölümü artık bilgi teknolojilerine dayanıyor.

Gelişen bir bilgi işlem modeli olan bulut bilişim, internete bağlı aygıtlardaki büyük artışa yönelik olarak tasarlandığından günümüz dünyasında teknolojinin giderek artan varlığını tamamlıyor. Cloud Computing(Bulut bilişim), ölçeklenebilir bir sistem ve kullanıcı deneyimi sunmasının yanı sıra yeni, internet odaklı ekonomisi ile öne çıkıyor.
Peki Neden "Bulut bilişim" Olarak Adlandırıyoruz?

Kaynaklar, “bulut” benzetmesinin, 1990’larda telli-telefon ağlarının karmaşıklığına, veya enter-konnekte oluşuna işaret etmek için bir benzetme olarak kullanıldığını, bu tür telekom ağlarına “telekom bulutu” dendiğini yazıyorlar. Nitekim, IP şemasını açıklamak için kara tahtanın başına geçen hemen her öğretmen, tahtanın bir ucuna istemci bilgisayarı, öteki ucuna sunucu sistemi çizer, araya da bir bulut resmi yapardı! Çünkü IP ve TCP protokollerinin çalışma şeklini düşünürseniz, Internet’te istemci ve sunucu bilgisayarların arasındaki bağlantının nasıl bir rota izlediğini resmetmenin tamamen imkansız olduğunu hatırlayacaksınız. Dolayısıyla, istemci ile sunucu arasındaki ilişkinin orta yerine çizilen bulut resmi, şu anlama geliyordu:
“Her ne kadar bu noktadan şu noktaya nasıl gidildiğini tam olarak bilemesek de, bildiğimiz bir şey var ki, istemciden sunucuya sunucudan istemciye bulut gibi sınırları belirsiz bir ortamdan geçip giden ve dönüp gelen bir bağlantı vardır!”

Bir çoğunuz şimdi "Bilişim uzmanı mıyız biz ne anlama geliyor bu yazılar" dediğinizi duyar gibiyim.Alttaki link de google chrome amcanın Bulut Bilişim(Cloud Computing) ile alakalı bir videosu var sanırım tüm sorularınıza cevap olmasa da olayın ne olduğu biraz daha kafanız da netleşecektir.



Hiç yorum yok:

 
Ziptime